Un nou volum “Colecții și colecționari din Sălaj” a ieșit de sub tipar

A apărut volumul VIII al Anuarului Asociației Colecționarilor din Sălaj, ediția 2019. Colecții și colecționari din Sălaj, un eveniment editorialistic așteptat la fiecare sfârșit de an, a adunat în această ediție articole din diverse domenii precum filatelia, numismatica, medalistica și heraldica, dar și articole având ca subiect epoca de pionierat în Spațiul Cosmic sau domeniul fascinant al ceasornicăriei vechi.

Veți găsi articole apărute în premieră despre primele cărți poștale românești, despre un obiect de mare valoare ce a aparținut domnitorului Mihai Viteazul, un interesant articol despre debutul radiofoniei românești sau materiale atent documentate ce conțin informații mai puțin știute despre Marea Unire, Regina Maria sau marele poet maghiar Ady Endre.

La întregirea acestui volum apărut la prestigioasa editură Mega din Cluj Napoca și-au adus contribuția, printre alții, Emanoil Pripon, Daniel Mureșan, prof. Ioan Fodoreanu, Florian Ungur, Cornel Gavrilă, Ionuț Dincă, prof. Laszlo Laszlo, Dumitru Ioan Pușcașu. Volumul, apărut în condiții grafice de excepție având numeroase pagini color, ce conțin fotografii de calitate, oferă ca în fiecare an posibilitatea de a parcurge articole la care au lucrat specialiști din domeniile amintite, profesori, istorici și jurnaliști.

Pe scurt – o lectură interesantă ce va capta atât atenția a colecționarilor, cât și a celor care doresc să-și îmbogățească nu doar universul cultural, ci și timpul liber, parcurgând în serile liniștite de iarnă articole de calitate. Volumul a fost publicat cu sprijinul financiar al Centrului de Cultură și Artă Sălaj prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2019.